LB Buitendouches 10 Beoordeling 9.3 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist !


Hoe komen wij aan de namen voor onze buitendouche?


Het is u wellicht niet ontgaan dat onze buitendouches bijzondere namen hebben. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag waar deze, niet alledaagse namen, vandaag komen en dat inspireerde tot het schrijven van dit artikel.

De namen van onze buitendouches zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen (nou ja, eigenlijk wel een beetje ;-)), het zijn namelijk de namen van wolken- soorten, variëteiten, vormen en verschijnselen. Een wolk is een verzameling uiterst kleine waterdruppeltjes, ijskristallen of een mengsel van beide en dat vonden wij wel heel goed passen bij onze verfrissende en weldadige regendouches. Vandaar dat de keuze voor het gebruik van deze namen snel gemaakt was.

Er is een internationaal systeem om wolken te benoemen, dit systeem is gebaseerd op een systeem uit de achttiende eeuw, bedacht door de Engelse apotheker en natuurkundige Luke Howard. De verschillende wolkengeslachten vallen onder een familie, of een combinatie van families. De vier families zijn: hoge wolken, middelhoge wolken, verticaal ontwikkelde wolken en lage wolken en die families worden weer onderverdeeld in verschillende soorten. Er zijn dus behoorlijk wat namen waaruit we kunnen kiezen. De uiteindelijke keuze voor een naam wordt voornamelijk bepaald door onze persoonlijke smaak (wat vinden wij leuk klinken en is eenvoudig te schrijven en uit te spreken).

Inmiddels is ons assortiment van buitendouches al sterk gegroeid en zijn onder andere de wolkennamen Alto, Arcus, Stratus, Cumulus, Calvus en Cirrus door ons geadopteerd. Bij ieder nieuw model dat wij ontwikkelen, nemen wij de wolkenatlas weer ter hand en bepalen we samen met het team welke naam we aan de nieuwe buitendouche geven. 

Een leuk proces, waar we meestal vrij snel uit zijn.


« Meer nieuws